Beszéljünk nyíltan a szerencsejáték okozta függőségről – mi segítünk!

A szerencsejáték megítélése ingoványos talaj. A magyar társadalom vélekedése is megoszlik ebben: aki sportversenyre fogad, arra általában legyintünk, nem vesszük komolyan és nem gondoljuk függőnek, aki viszont kaszinóba megy szórakozni, arról gyakran kialakul az a prekoncepció, hogy biztosan szenvedélybeteg. Pedig nem kell feltétlenül egészen a kaszinók fővárosáig, Las Vegasig utaznunk, hogy megtapasztaljuk a kaszinó inkább játék, mint függőség! Azonban kétségtelenül okozhat függőséget!

Ha kialakult a szenvedélybetegség, az viszont egy valós és komoly probléma, amiről társadalmi szinten is beszélni kell. Ha a függőségekről és a negatívumokról úgy beszélünk, hogy mind a két oldal szerepel benne (játékos és szolgáltató), akkor sikerülhet elindítani egy értékes beszélgetést a problémakörről és a kialakult társadalmi megítélésről.

Online játék közben is biztonságban – Tudtad?

Az online kaszinó alapvetően tartalmas szórakozást és reális nyerési esélyt kínál azoknak, akik sem időben, sem pénzben nem lépik túl a korlátjaikat. Hogy az online kaszinó valóban játék és ne függőség legye, a Vegas.hu minden lehetőséget biztosít. Egyfelől elérhetővé teszi a színvonalas játék lehetőséget, másfelől komoly erőfeszítéseket tesz az esetleges káros hatások elkerülésére, csökkentésére. A Vegas.hu, mint Magyarország első legális online kaszinója megalakulása óta fontosnak tartja azt, hogy legális kaszinóként a játékosoknak kontroll eszközöket adjon a kezükbe, mint a személyazonosság ellenőrzés fokozott ügyfélátvilágítás keretében, az életkori követelményekre való figyelmeztetés és játékosvédelmi zöld szám, amely egy felügyelet által üzemeltetett, a hét minden napján 0-24 óra között ingyenesen hívható telefonszám, továbbá a sérülékeny játékosok adatbázisának szűrése.

A Vegas.hu ügyel minden játékos biztonságára 

A fizikai és az online kaszinók egyaránt kidolgozott rendszerrel segítik játékosaik védelmét, melynél már a regisztrációt követő validációs folyamat során komoly követelményeknek kell megfelelni. Amennyiben a regisztrálni kívánt felhasználó megtalálható az adatbázisban, úgy belépése automatikus megtagadással jár, egyúttal tájékoztatásban részesül a védelme érdekében.

Ha egy játékos úgy érzi szorongást, negatív érzéseket generál a játék és kezdi elveszíteni a kontrollt felette, úgynevezett adósságcsapdába kerül, akkor érdemes felismerni ezen jeleket és időben segítséget kérni. A játékosok felkereshetik a Szerencsejáték-felügyeleti hatóságot a +36-1-550-25-00-s telefonszámon vagy a Játékosvédelmi zöld számot is hívhatják a +36-80-205-352-es telefonszámon.

A Vegas.hu üzemeltetője a több mint 30 éves szerencsejáték tapasztalattal működő, a hazai földi és online kaszinószektorban is piacvezető LVC Csoporton belül az LVC Diamond Kft. Az online kaszinó felületein csak 18. életévet betöltött, magyar IP címmel rendelkező és a Szerencsejáték Felügyelet sérülékeny játékosi adatbázisában nem szereplő személy kerülhet azonosításra. A Vegas.hu számára kiemelten fontos, hogy játékosait 0-24-es, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, live chat funkcióval szolgálja ki.